Ședință la primărie între primar, pretori și șeful statului. Președinția va susține în continuare acțiunile municipalității

Președinția va susține în continuare măsurile luate de către Primăria Chișinău în combaterea răspândirii virusului Covid-19. Cel puțin asta a declarat președintele Igor Dodon în cadrul unui ședințe cu primarul general Ion Ceban, pretorii și șefii de direcții.

Ceban a prezentat o parte din acțiunile întreprinse și etapele de dezvoltare a diferitor inițiative în acest sens.

Responsabilii de domeniul sănătății au comunicat despre pregătirea instituțiilor medicale municipale și necesitățile zilnice pentru asigurarea medicilor și spitalelor cu echipamente pentru a primi pacienții.

În prezent 4 spitale municipale sunt dotate și primesc pacienții cu COVID-19:

  • Spitalului Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco”
  • Spitalului Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail”
  • Spitalul de boli contagioase pentru copii
  • Maternitatea nr. 2

Toate sunt asigurate, în funcție de instituție, de la 10 la 21 de zile cu costume speciale, măști, mănuși, viziere, dar și restul celor necesare. Banii sunt alocați de către primăria Chișinău din fondul de rezervă și donațiile acumulate pe contul deschis.

Totodată și celelalte spitale municipale au primit bani pentru a procura echipamente. În total circa 7 milioane de lei.

Primarul Ion Ceban și președintele Dodon au făcut și o vizită în cadrul centrului de triere de la MoldExpo, unde vor fi testate persoanele suspecte. Edilul capitalei a precizat că Primăria Chișinău va ajuta unde va fi nevoie și va disloca resurse necesare în acest sens.