Mai multe biserici nu s-au conformat și au făcut slujbe. Premierul Chicu, către preoți: Respectați munca medicilor!

Premierul Ion Chicu bate alarma. Fețele bisericești nu iau în serios pericolul răspândirii virusului de tip nou și continuă să facă slujbe, încălcând toate normele. Așa s-a întâmplat și duminică, în data de 22 martie, când în sute de lăcașuri sfinte s-au adunat zeci de enoriași și au participat la liturghie.

Din 1062 de lăcașe sfinte supravegheate ieri, 375 au făcut servicii divine în interior, 382 s-au conformat și au făcut slujba în aer liber, 305, cei mai conștienți, au făcut slujba fără enoriași sau nu au făcut-o, a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Control.

Ion Chicu s-a adresat către fețele bisericești, care nu respectă normele sanitare.

Remarc cu mare regret că slujitorii bisericii nu manifestă respect față de medicii noștri, care luptă și repară erorile societății. Sper că nimeni din preoți să nu se infecteze și să nu vină în instituțiile medicale, pentru că medicii vor avea altă atitudine și n-o să-i trateze cu o linguriță. Respectați munca medicilor”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai spus că în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din această seară se va decide ce măsuri vor fi luate în aceste cazuri.