Vezi ONLINE situația la zi privind evoluția COVID în RM

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) au lansat o platformă online în care este reflectată situația la zi cu privire la COVID-19.

Ministrul de resort, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că prin intermediul acestei platforme vor fi oferite mai multe date actualizate cu privire la infecția COVID-19 în Moldova: numărul cazurilor de infecție confirmate și suspecte, numărul deceselor, numărul persoanelor recuperate. Datele sunt dezagregate după vârstă, sex, proveniență geografică, timpul înregistrării cazului (ziua/luna), inclusiv cazurile confirmate în rândul femeilor însărcinate, ceea ce permite înțelegerea detaliată a situației.

Un element esențial în situația dată îl reprezintă informarea din sursele oficiale”, a spus ministrul.

Platforma online a Ministerului Sănătății și ANSP a fost lansată cu suportul Fondului ONU pentru Populație și Organizația Mondială a Sănătății.

Platforma ArcGIS COVID-19 este una globală, fiind produsul comun al Institutului John Hopkins (SUA) și companiei Esri (SUA), fiind utilizată în prezent în zeci de țări din lume pentru a monitoriza epidemia de Coronavirus.