DOVADĂ | Maia Sandu a cerut UE să introducă embargo pe produsele agricole din Moldova (DOC)

Președintele PAS, Maia Sandu, i-a adresat o scrisoare comisarului european Phil Hogan în care i-a cerut să introducă embargo la produsele agricole moldovenești. Despre aceasta a scris portalul enews.md și a publicat scrisoarea Maiei Sandu. La scurt timp, articolul și documentul au dispărut de pe site.

Potrivit enews.md, Sandu și-a motivat solicitarea prin faptul că această decizie ar putea să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna 2020. Mai exact, liderul PAS spune că astfel, Igor Dodon ar putea pierde scrutinul. În schimb, Maia Sandu i-ar fi propus comisarului european că Republica Moldova va semna un acord cu privire la comerț cu UE „la condițiile care sunt convenabile pentru dvs”, se arată în document.

Maia Sandu a comentat știrea publicată de enews.md. Aceasta a scris pe Facebook că este o minciună și că această scrisoare către UE nu a existat niciodată.

Amintim că în 2016, liderul PAS s-a adresat către FMI și a cerut să nu încheie niciun acord cu Guvernul Republicii Moldova. Atunci mai mulți experți au declarat că este o iresponsabilitate totală, deoarece banii sunt pentru cetățenii Republicii Moldova, nu pentru politicieni. Liderii de opinie mai spuneau că Maia Sandu pune mai presus de toate propriile interese și nu bunăstarea cetățenilor.