Zeci de oameni s-au mobilizat pentru a ajuta bătrâni și persoane cu dizabilități

Direcția asistență socială din cadrul Primăriei Chișinău se ocupă de acordarea ajutorului social persoanelor nevoiașe. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Loc de Dialog”, de la Radio Moldova.

El a menționat, de asemenea, că primăria are o celulă de criză pentru asistență socială.

„Cantinele sociale sunt închise, așa cum ar trebui să fie conform protocolului. Vreau însă, ca toată lumea să fie sigură că fiecărui asistent social îi revine cel puțin 12 persoane, cei mai mulți fiind vârstnici și persoane cu dizabilități. Asigurăm livrarea de mâncare la domiciliul lor”, a spus primarul Capitalei.

Edilul a mai spus că un mare ajutor acordat municipalității a fost oferit de agenții economici și voluntarii, care au acționat prompt la apelul municipalității.

Vreau să mulțumesc agenților economici. Mulți dintre ei ajută atât financiar, cât și prin furnizarea de produse diverse pentru persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă. De asemenea, a fost creată o platformă de voluntariat. Mulți oameni sunt dispuși să ajute gratuit. Ei sunt în contact direct cu celula de criză și serviciile sociale, coordonează acțiunile și intențiile lor. Avem o mulțime de oameni buni, responsabili, care se pun în risc conștient și le sunt foarte recunoscător pentru ajutorul lor”, a declarat primarul general.

De asemenea, reamintim că, Primăria Chișinău a deschis un cont bancar la care se pot face donații atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea măștilor, mănușilor, dezinfectanților și echipamentelor de protecție pentru medici.