Maia Sandu chema la vot alegătorii din Hâncești, în plină pandemie | FOTO

În ajunul alegerilor din 15 martie, când în țară era instituit codul roșu de COVID-19, iar în raionul Hâncești au fost înregistrate primele cazuri, Maia Sandu chema oamenii la vot. O demonstrează mai multe fotografii, publicate pe paginile Partidului Acțiune și Solidaritate.

Astfel, în data de 13 martie, PAS, în frunte cu Maia Sandu, chema oamenii să meargă la alegeri: „Turul 2 nu va fi! 15 martie votează Olesea Stamate!”, se menționa în sloganul formațiunii.

Asta chiar dacă, la acel moment, într-un sat raionul Hâncești a fost înregistrat primul caz de COVID-19, iar autoritățile locale vorbeau despre faptul că pacienta a interacționat cu mai multe persoane din localitate.

Precizăm că, după ce în Moldova a fost depistat primul caz de coronavirus, liderul PAS, Maia Sandu, a ieșit cu un mesaj prin care a îndemnat moldovenii din Italia să revină acasă. Tot atunci, Sandu le-a dat sfaturi oamenilor cum să lupte cu virusul de tip nou. Mai mulți lideri de opinie au taxat-o dur pe Maia Sandu pentru acea ieșire. Aceștia i-au sugerat să nu facă PR pe seama unei drame mondiale.