Primăria Chișinău va deschide conturi bancare pentru donații, în lupta contra Covid-19

foto: today.md

Primăria Chișinău va deschide câteva conturi bancare pentru cei care vor să doneze bani, pentru a susține sistemul medical, în lupta cu răspândirea virusului Covid-19. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unui briefing organizat astăzi.

Potrivit acestuia mai mulți agenți economici și-au arătat dorința de a dona bani pentru echipament medical.

„Vin cu un apel către toți cei care își doresc să pună umărul, ca să putem ieși cât mai rapid din această criză. Primăria Municipiului Chișinău va deschide conturi bancare pentru donații. Pot dona atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice. Fiecare din Dumneavoastră va putea contribui în măsura dorinței și posibilităților sale”, a subliniat Ceban.

Banii donați vor fi direcționați pentru:

1) Procurarea echipamentului de protecție pentru personalul medical (doctori, asistenți medicali, echipaje de ambulanță) și pacienți;

2) Procurarea proviziilor medicale (ustensile, medicamente, etc.);

3) Procurarea echipamentului medical (respiratoare și alte echipamente de care e nevoie);

4) Oferirea suportului pentru personalul medical, care este antrenat în lupta cu Coronavirus de tip nou și familiile acestora. (Procurarea de alimente, etc.)

Primarul general afirmă că, săptămânal, vor fi publica rapoartele financiare, unde și pentru ce au mers banii donați.

„Cei care vor să contribuie într-un fel sau altul, rog să contactați viceprimarii de ramură, Inga Ionesii și Angela Cutasevici, care vă vor răspunde la toate întrebările”, a conchis Ion Ceban.