Celulă de criză la Primărie, cu privire la Covid-19

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău a creat o Celulă de criză privind monitorizarea situației și sprijin beneficiarilor de asistență socială. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul unui briefing de presă.  

Potrivit lui Ceban, celula de criză este constituită din reprezentanții subdiviziunilor structurale ale Direcției generale asistență socială și sănătate și Direcțiilor teritoriale de asistență socială care coordonează activitatea serviciilor: 

–  Serviciul asistență socială comunitară; 

– Serviciul de îngrijire socială la domiciliu; 

– Serviciul social de Asistență Personală; 

–  Serviciul social Echipa Mobilă; 

– Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil.  

În calitate de coordonatori ai Celulei sunt desemnați șefii Direcțiilor teritoriale de asistență socială, directorul Centrului de găzduire, managerul Echipei Mobile și șeful Secției protecția persoanelor în vârstă și persoanelor cu dizabilități din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate”, a declarat edilul capitalei.  

Ceban a mai adăugat că activitatea Celulei începe de astăzi și va consta în informarea în masă a beneficiarilor de asistență socială despre măsurile de precauție privind prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 și monitorizarea zilnică a situației persoanelor în etate și persoanelor cu dizabilități, singuratice, care sunt lipsite de suport din partea copiilor, rudelor, altor persoane.  

Primarul general a mai spus că voluntarii care doresc să ajute persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități, să-și coordoneze acțiunile cu Direcțiile teritoriale de asistență socială și/sau cu responsabilii Direcției generale asistență socială și sănătate. Pentru a avea un program comun și a fi păstrate regulile stricte.  

Persoanele în etate, persoanele cu dizabilități, singuratice care se confruntă cu situații dificile, cu caracter de urgență, pot solicita asistență la telefoanele de urgență ale Direcției generale asistență socială și sănătate și Direcțiilor teritoriale de asistență. Toată informația va fi publicată pe site-ul primăriei dar și site-ul direcției sociale”, a precizat edilul. 

Pentru informații suplimentare referitor la COVID-19, cetățenii pot telefona la linia verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: 0-800-123-00 sau linia verde a Direcție generale asistență socială și sănătate: 022-27-27-14, sau 112.