Decizie CNESP: Profesorii vor munci de acasă

chisinau.md

Începând de mâine, cadrele didactice nu vor merge în instituțiile de învățământ, dar vor munci la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în contextul situaţiei epidemiologice nefavorabile prin infecţia cu COVID-19 în Republica Moldova.

Astfel, cadrele didactice şi cadrele didactice auxiliare urmează să monitorizeze zilnic starea sănătăţii în rândul copiilor/elevilor prin telefon sau alte mijloace tehnice de comunicare.

Totodată, instituţiile vor raporta zilnic Direcției generale educație, tineret și sport dinamica situaţiei epidemiologice în rândul copiilor/elevilor şi angajaţilor.

Actualmente, angajații din domeniul educațional, sunt încurajați de a propune elevilor utilizarea eficientă a timpului prin diverse activităţi de consolidare, aprofundare şi dezvoltare a competenţelor specifice la disciplinele şcolare:

  • lecturi recomandate la disciplinele şcolare;
  • vizionări de filme cu sarcini de analiză;
  • analiza ştirilor tele/radio/net după algoritm stabilit;
  • elaborarea de produse desenate/aplicate;
  • croşetare, broderie, aplicaţii ş.a.

De menționat că, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării este în proces de elaborare a unui sistem centralizat privind modul de organizare a procesului de învăţământ la distanţă, care va constitui recuperarea orelor de studiu.

Amintim că începând cu ziua de mâine, în republică va fi sistată activitatea tuturor punctelor comerciale, cu excepția farmaciilor, alimentarelor și benzinăriilor.

Totodată, de mâine seară vor fi sistate toate cursele avia din și spre Republica Moldova. Tot atunci se sistează traversarea hotarului terestru pentru străini (cu câteva excepții).