Lecții ONLINE! Primăria se gândește la un nou sistem de predare până trece coronavirusul

Primăria Chișinău, împreună cu specialiști în acest domeniu, dezvoltă un sistem de predare online, prin care profesorii vor putea oferi de la distanță materiale elevilor, precum și celor care vor finaliza sarcini.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat acest lucru în timpul unui teletransformari în contextul suspendării lecțiilor din instituțiile de învățământ. El a menționat că săptămâna viitoare profesorii vor înregistra lecții, care urmează să fie transferate ulterior către elevi prin intermediul părinților.

În paralel, se dezvoltă o platformă pentru a posta toate aceste informații și pentru a stabili feedback între profesori și elevi. Implementarea nu este un proces ușor. Avem anumite soluții dezvoltate. De asemenea, săptămâna viitoare, vor veni la noi specialiști din Rusia care au implementat deja sisteme similare. Nu pot numi termenele exacte pentru finalizarea dezvoltării platformei, dar în orice caz, îl vom avea și îl putem folosi dacă este necesar”, a spus Ceban.

Vorbind despre situația actuală cu coronavirus în Moldova, primarul Capitalei și-a exprimat părerea că este probabil să fie extinsă carantina în școli și grădinițe, anunțată până pe 23 martie.