Ion Ceban: Mâine transportul public în capitală va fi SISTAT

today.md

Transportul public în capitală mâine va fi sistat, iar de luni va fi reluat. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Miezul Zilei” de la Moldova 1. 

Potrivit acestuia, este o măsură necesară, pentru ca cetățenii să stea acasă în contextul declarării Codului Roșu de COVID-19, anunțat ieri de Guvern. 

Un alt motiv care a dus la această decizie a fost și situația creată azi dimineață la Piața Centrală. Ceban spune că centrul orașului este plin cu oameni de dimineață, oamenii vin din suburbii. 

Unii se ceartă cu polițiștii pentru că nu le permit să staționeze într-un loc interzis. Nu este scopul autorităților să interzică anumite lucruri de dragul interzisului, dar să facă tot posibilul și să ia toate măsurile necesare pentru a avea grijă de cetățenii săi.

Noi avem nevoie, în această situație de înțelegerea fiecăruia și cooperarea tuturor.  

Eu sunt de acord să fiu învinuit ca primar că în această situație, am interzis ceva, dar nu mi-aș ierta niciodată dacă nu aș întreprinde aceste măsuri și lucrurile ar avea o altă întorsătură. 

Doar toți spun că unica soluție la ziua de astăzi de a evita infecțiile cu coronavirus este să stăm acasă”, a declarat Ion Ceban. 

Amintim că ieri, Guvern Republicii Moldova a declarat Cod Roșu de infectare cu virusul Covid-19. La moment, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat 8 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.