Ceban: Îndemn să activeze, începînd de astăzi, în Chișinau doar agenții economici care vând produse alimentare și farmaciile

privesc.eu

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit în această dimineață cu un apel public, către oameni și agenții economici din capitală, pentru a stopa răspândirea COVID-19 în municipiu.

Edilul capitalei a îndemnat locuitorii orașului să evite locurile publice, inclusiv cele în aer liber, atât în zilele de weekend, cât și în perioada următoare.

Totodată, agenții economici, care activează în centrele comerciale, sălile de sport, centrele de agrement, restaurante, cafenele, baruri, cluburi de noapte, au fost îndemnați să nu ignore recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, guvernelor statelor lumii și guvernului Republicii Moldova, cu privire la măsurile de precauție în legătură cu situația creată.

La nivelul Administrației municipiului Chișinău, nu pot legal să impun mediul de afaceri să își sisteze activitatea, dar apelez la responsabilitatea civică a fiecăruia, pentru că depinde viața cetățenilor. Știu că e dificil, dar este necesar”, a menționat ion Ceban.

În context, primarul general a îndemnat ca începînd cu ziua de astăzi pe teritoriul municipiului Chișinau să activeze doar agenții economici care vând produse alimentare și farmaciile.

Totodată, în scopul micșorării numărului de oameni, transportul public nu va opri astăzi la stațiile din imediata apropiere a Pieții Centrale. În acest scop autoritățile municipale vor solicita și ajutorul Ministerului Afacerilor Interne.

Dragi cetățeni, recomand insistent să evitați zona Pieții Centrale din Chișinău. Vă rugăm să rămâneți acasă și să ieșiți în oraș, doar dacă aveți strictă necesitate. Aveți grijă de dvs, copii și de toți cei care vă sunt dragi. Împreună vom reuși”, a conchis edilul capitalei.