Ministerul Sănătății CONFIRMĂ alte două cazuri de COVID importate în RM | VIDEO

Testele efectuate de laboratorul ANSP au confirmat încă două cazuri noi de infecție cu noul tip de Coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba de doi cetățeni ai țării noastre, o femeie și un bărbat, care au revenit recent din Italia,  pe data de 26 februarie, și respectiv pe 1 martie. Aceștia sunt internați în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”, în stare stabilă, de gravitate medie.

Potrivit ministrului Sănătății, persoanele depitate nu au legătură cu prima pacientă testată pozitiv cu COVID, care a revenit din Milano, pe 7 martie.

Femeia diagnosticată astăzi are 60 de ani, este din Chișinău și a fost în Italia timp de 10 zile, în vizită la o prietenă. La revenire în țară, pe 26 februaire, acesteia i se face rău, iar la 1 martie se adresează la medic. Deși i s-a prescris tratament, ea a administrat un preparat la voință, motiv din care i s-a destabilizat starea de sănătate, pe fundalul tensiunii arteriale. Pe 9 martie, ea este internată la „Toma Ciorbă”.

Bărbatul infectat are 60 de ani, este din sudul țării și a fost în vizită la copiii săi, timp de 3 săptămâni. Pe 5 martie își administrează autotratament, iar pe 9 martie apelează la 112 și este internat.

În acest context, Viorica Dumbrăveanu a făcut un apel către persoanele care revin din zonele de risc de infecție cu noul tip de Coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19, să aplice regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și la primele simptome de boală, precum tuse sau febră, să apeleze 112.

video: realitatea.md