Pacienta infectată cu COVID-19 se simte mai bine. VIDEO din boxa de reanimare

Pacienta depistată cu infecția Coronavirus de tip nou se simte mai bine, anunță ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„Femeia infectată cu COVID-19 este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei are echipament de protecție individuală. Intrarea în secția de Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19”, mai scrie ministrul.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a postat imagini din interiorul boxei:

Persoanele de pe cursa Milano-Chișinău au fost contactate de autorități și informate despre regimul de carantină la care sunt supuse timp de 14 zile.

„Medicii de familie au fost informați și sunt mereu în contact cu ele. Se vor face și teste și alte investigații în funcție de necesitate”, scrie Dumbrăveanu.

Amintim că, femeia a revenit sâmbătă în R. Moldova la bordul cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău. Moldoveanca de 48 de ani a fost preluată de la Aeroport, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă: bronhopneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală.

Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.