O tânără din Râșcani, în arest: a convins o adolescentă să se prostitueze

O tânără din raionul Râșcani, cu vârsta de 20 ani, a fost plasată în arest pentru exploatarea sexuală în scop comercial a unei adolescente de 17 ani, în Chișinău. Aceasta a recrutat-o la începutul anului 2020. Ambele prestau serviciile în apartamentul închiriat, cât și în alte locații solicitate de clienți.

Adolescenta a fost recrutată prin intermediul rețelei de socializare „Odnoklassniki”. După care învinuita a determinat-o să întrebuințeze stupefiante și să întrețină relații sexuale cu diferiți clienți. Aceștia apelau în baza publicității de pe internet, care conținea și imagini ale tinerei traficate.

Zilnic, adolescenta urma să deservească până la 7 clienți. După prestarea serviciilor, era deposedată de mijloacele bănești acumulate, din motivul pretins că aceasta era scutită de achitarea costului alimentației, chiriei și stupefiantelor.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de oamenii legii, la 2 martie curent, bănuita a fost reținută, pentru un termen de 72 de ore. După reținerea acesteia, victima a fost referită pentru consiliere psihologică. Ulterior, procurorii PCCOCS i-au înaintat bănuitei învinuirea și au obținut în instanța de judecată plasarea ei în arest preventiv, pentru 30 de zile, în scopul continuării măsurilor procesual-penale și asigurării finalității investigației.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de trafic de copii. Pentru fapta comisă, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenție pe viață.

Oamenii legii continuă acțiunile de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor potențiale victime recrutate de către învinuită.