O companie din România vrea să realizeze gratis Planul Urbanistic General al mun. Chișinău. Proiectul, propus în CMC

privesc.eu

Astazi a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal Chișinău un proiect, prin care ASOCIAȚIA-CENTRUL DE CERCETARE PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ („ACCDD”) propune actualizarea cu titlu gratuit Planul Urbanistic General al Chișinăului.

Ceban spune că ar fi regretabil ca municipalitatea să nu profite de intențiile companiei de la București, în contextul în care până în prezent nu este un astfel de plan.

„Valoarea estimativă a donației este de 500 de mii de euro, echivalentul a circa 10 milioane de lei. Bani pe care îi putem folosi util. Ieri am avut o discuție amplă cu reprezentantul Asociației respective. Așadar am ajuns la concluzia că în grupul de lucru care va fi format, vor fi incluși și specialiști din Republica Moldova, dar și din alte țări, pentru a avea o analiză amplă”, a declarat Ceban la începutul ședinței de astăzi a CMC-ului.

Ceban spune că își propune ca până la sfârșitul lunii martie să avem creat un consorțiu internațional și grup de supraveghere de elaborare a Strategiei de dezvoltarea a municipiului și PUG. Iar trimestrial vor fi raportate la CMC progresele cu privire la elaborarea acestor documente, iar Primăria Chișinău își rezervă dreptul pentru documentația legată de securitatea și ordinea publică.

Iată de ce am decis astăzi să venim în fața dvs să solicităm susținere pentru proiectul cu privire la oferirea donației. ASOCIAȚIA-CENTRUL DE CERCETARE PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ („ACCDD”) a realizat Planurile Urbanistice Zonale a mai multor sectoare din București, dar și orașe din România.

Noi suntem recunoscători Bucureștiului și tuturor celor care se propun să ne ajute și să ne susțină. Știu că s-au lansat unele speculații dar vreau să vă asigur că intenția este una bună și că dacă ne vom conduce după toate cele ce apar, nu ar trebui să facem nimic. Iată de ce rog susținerea dvs în acest proiect de donație din partea română”, a declarat Ion Ceban.