Trei cazuri SUSPECTE de coronavirus în Moldova. Astăzi vor fi făcute teste

UPDATE // Analizele de laborator prelevate au arătat că rezultatele sunt negative la prezența COVID-19, anunță Ministerul Sănătății.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a raportat 3 cazuri suspecte de Coronavirus de tip nou. Persoanele au revenit din zonele de risc.

Astăzi, la laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare.

Conform datelor pentru 24 de ore, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova constituie 18122 de persoane (frontiera terestră cu România UE – 10350 persoane; frontiera terestră cu Ucraina – 4940 de persoane; frontiera Aeriană – 2832 de persoane).

În cadrul IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, în ultimele 24 de ore, s-au adresat 36 de persoane, dintre care au fost internați 26 de pacienți cu gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecții respiratorii acute severe (SARI). Persoane cu suspecție la Coronavirus nu au fost depistate.

Persoanele care revin în țară din zonele de risc sunt rugate să se adreseze individual la medicul de familie, pentru examinare și monitorizare la domiciliu timp de 14 zile. Conform Ordinului Ministerului, medicul de familie va elibera la solicitare certificate de boală pentru a fi prezentate la angajator.