Prevenirea infecției cu COVID – 19 în capitală: Școlile, transportul public și instituțiile municipale sunt dezinfectate periodic

Municipalitatea ia toate măsurile necesare pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Instituțiile școlare, transportul public și instituțiile municipale sunt dezinfectate periodic, pentru a preveni o eventuală infecție cu virusul de tip nou.

Cât ține de persoanele care intră în țară, toate sunt verificate. Specialiștii în domeniu spun că în caz de simptome asemănătoare, imediat trebuie de anunțat medicul de familie.

„Dacă apare febră și îngreunări ale respirației, să solicite ambulanța. Ulterior toată informația privind persoanele care se întorc în țară din țările endemice, se transmite medicilor de familie, care urmează să monitorizeze starea de sănătate a populației.

Referitor la persoanele care ar fi intrat în contact cu persoane infectate, în țările endemice. Rog să nu dea buzna la instituțiile medicale, dar să stea acasă și să solicite prin telefon consultația medicului. Dar dacă starea e mai gravă, au febră și îngreunare a respirației, să solicite mai bine ambulanța”, a declarat șefa Centrului de Sănătate Public, Eudochia Tcaci.

Tcaci mai spune că în Moldova sunt suficiente teste de analizare a suspecților de coronavirus. În rest, este importat respectarea igienei persoanele. Pe pagina ANSP sunt plasate toate informațiile cu privire la coronavirus, care se actualizează zilnic.

Cât ține de instituțiile școlare din Capitală, toate sunt verificate la zi. În urma unor vizite inopinate, au fost verificate 207 de școli și grădinițe. Astfel, s-a constatat că dispun de medicamente, termometre și măști medicinale. De asemenea, dezinfectarea se face potrivit unor grafice.

Viceprimarul Ilie Ceban a punctat că procedurile trebuie respectate minuțios.