Ministerul Sănătății: În ultimele 24 de ore nu a fost depistat nici un caz de COVID-19

Pe parcursul ultimelor 24 de ore nu a fost depistat nici un caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. La Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” s-au adresat 3 persoane, revenite recent din Italia, doi maturi și un copil, cu febră și tuse. Acestea au fost testate, iar rezultatele sunt negative la prezența virusului Coronavirus de tip nou.

La Punctele de trecere a Frontierei, terestre și aeriene, s-au înregistrat circa 20.645 persoane care au intrat în țară, dintre care 529 persoane cu rutele directe din Italia.

La trecerea frontierei de stat au fost identificate șase persoane care prezentau febră, fiind solicitată intervenția personalului medical prin serviciul unic 112. 

Menționăm că, 1819 persoane au îndeplinit fișele epidemiologice, care sunt referite la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Viorica Dumbrăveanu a solicitat actualizarea zilnică a listei zonelor cu transmitere comunitară extinsă şi a altor zone afectate de COVID-19, în special în Italia, astfel, asigurând o mai bună gestionare a cazurilor atît la punctele de trecere a frontierei, cît și de monitorizare a persoanelor de către medicul de familie.

În prezent, zonele afectate de Coronavirus de tip nou, în Italia, sunt localităţile din regiunile Lombardia şi Veneto. Vedeți AICI țările unde au fost raportate cazuri de infecție.