Zonele de agrement din parcuri, scuaruri, alei pietonale și curți trec în gestiunea preturilor

today.md

Toate zonele de agrement din parcuri, scuaruri, alei pietonale și curți vor trece în gestiunea preturilor de sector. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În prezent aceste spații publice sunt la balanța unor direcții și nu sunt administrate corect, în special la capitolul salubrizare, amenajare și mobilitate urbană.

În cadrul unor discuții cu responsabili de la Primărie, Ion Ceban despre proiectele de infrastructură care urmează a fi implementate pe întreg teritoriul Chișinăului, în perioada imediat următoare.

Este vorba despre parcuri, zonele verzi, reparația trotuarelor, a scuarurilor și havuzurilor, instalarea iluminatului, dar și sectoarele de drum pe care urmează să se intervină.

Fiecare sector, dar și direcțiile responsabile au venit cu prezentarea proiectelor și a termenilor stabiliți pentru intervenție.

„Am cerut în mod obligator să fie instalate camere de supraveghere în toate parcurile reabilitate, să fie amplasate anunțuri cu informații despre păstrarea curățeniei, dar și cu sancțiunile care urmează a fi aplicate în cazul în care se va arunca gunoi sau se vor distruge bunurile municipale”, a conchis Ceban.