Ceban, despre administratorii de microbuze: Capitaliști … și-au cumpărat case și mașini scumpe. Aducem 100 de autobuze

today.md

Solicitarea majorării prețurilor la călătoria cu microbuzul este nejustificată, spune primarul general Ion Ceban, întrucât, administratorii de rute nu au putut prezenta calculele contabile și pierderile în acest sens.

Nu vom permite șantajarea primăriei și a locuitorilor Capitalei. Mulți ani nu au investit în îmbunătățirea condițiilor în transport, în schimb și-au cumpărat case și mașini scumpe. Aceștia sunt niște capitaliști. Mulțumesc administratorilor acelor microbuze care nu au cedat instigării și au continuat să funcționeze. Subliniez încă o dată: o creștere a tarifelor este posibilă numai dacă sunt îndeplinite condițiile care au fost listate anterior în mod repetat”, a spus Ceban în cadrul emisiunii „Главный вопрос” de la NTV. 

Cât ține despre viitorul microbuzelor, Ceban a adăugat că prioritate va da autobuzelor și troleibuzelor, iar maxi-taxiurile vor circula acolo unde nu vor ajunge celelalte două opțiuni, sus menționate. 

„Pregătim documentele pentru achiziționarea a 100 de autobuze, ultimul cuvânt rămâne după CMC. Se planifică încheierea unui acord interguvernamental cu Belarus cu privire la achiziționarea autobuzelor MAZ și asamblarea acestora la Chișinău. În acest fel, putem economisi cel puțin 27% la achiziționarea de autobuze. În ceea ce privește finanțarea proiectului, există anumite acorduri cu băncile comerciale”, a declarat Ceban.

De asemenea, edilul a menționat că primăria intenționează să aloce 50-70 milioane de lei anual pentru reînnoirea parcurilor de autobuze și troleibuze.