Renato Usatîi ar putea primi mandat de arest în Federația Rusă. Oamenii legii au găsit documente compromițătoare în casa bancherului Mendeleev

Anchetatorii ruși ar putea cere mandat de arest pe numele primarului de Bălți, Renato Usatîi. Pe un renumit canal de Telegram din Rusia, “ВЧК-ОГПУ”, se anunță că în casa bancherului rus Serghei Mendeleev, reținut recent la Moscova, au fost depistate mai multe acte ce îl incriminează pe Usatîi.

Autorul postării susține că documentele găsite demonstrează implicarea lui Renato Usatîi în spălare de bani în proporții deosebit de mari prin banca comercială “Novoe vremea”. Mai mult, prin această bancă Usatîi ar fi spălat și bani din întreprinderea Căile Ferate ale Rusiei. 

Sursa mai scrie că în vara anului 2019, au fost efectuate mai multe percheziții în casa și la biroul bancherului din umbră Serghei Mendeleev. Atunci oamenii legii au ridicat o bază de date în care s-au depistat informații compromițătoare despre Renato Usatîi. 

Amintim că unul dintre cei mai renumiți bancheri din Rusia, dar și președintele Federației de hochei, Serghei Mendeleev, a fost reținut la Moscova. Mendeleev este bănuit că ar fi falimentat intenționat Investbank. Jurnaliștii ruși susțin că Mendeleev ar putea oferi oamenilor legii informații importante despre mai mulți bancheri din umbră, dar și politicieni, printre care este și Renato Usatîi.