Diacov și Filip dezmint declarațiile lui Sîrbu și Candu: Toți au știut despre ședința comună cu PSRM

Pavel Filip și Dumitru Diacov susțin că Andrian Candu și Sergiu Sîrbu au știut că PDM participă la o întâlnire de lucru cu PSRM.

„Dar ei au vrut să știe sau nu au vrut să știe? Eu cred că toată lumea a știut despre chestia asta și ei au știut. Ei au avut programată cam la aceeași oră o întâlnire la Drochia și din cauza asta nu au fost prezenți la Chișinău. Strict instituțional au participat vicepreședinții de partid, care au fost confirmați de către Consiliu”, a explicat Diacov pentru Unimedia.

Și președintele PDM, Pavel Filip, a declarat în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova că Sîrbu și Candu au fost informați despre aceste întrevederi.

Nu pot spune că nu știa sau că nu a fost informat. La această întrevedere a participat întreaga conducere a PDM. Da, printre vicepreședinți nu se regăsește acum nici Sergiu Sîrbu și nici Andrian Candu, dar asta nu înseamnă că în PDM nu se informează. Asemenea întrevederi noi le avem săptămânal. Deci nu este prima întrevedere. Noi informăm membrii partidului. De aceea este puțin straniu ce spun ei”, a declarat Pavel Filip.

Luni, după ședința comună la care a participat conducerea PDM și PSRM, democrații Sergiu Sîrbu și Andrian Candu au declarat că nu au știut despre această ședință și au acuzat liderii PDM de lipsă de transparență.