Primarul Capitalei a avut, la București, o întrevedere cu mediul de afaceri

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut în acest weekend o întrevedere în capitala României, cu reprezentanții Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România “Urbanis”.

În cadrul întâlnirii, edilul capitalei a prezentat oportunitățile investiționale pe care le are municipiul Chișinău și care trebuie să fie valorificate pe deplin.

Astfel, un grup de specialiști din domeniul urbanism și arhitectură din București urmează să vină la Chișinău la sfârșitul lunii februarie, pentru a oferi suport în realizarea Planului general urbanistic al municipiului.

Totodată, în urma întrevederii, s-a stabilit că vor fi implementate în parteneriat mai multe proiecte în diverse domenii: construcția și amenajarea parcărilor, dezvoltarea infrastructurii, salubrizarea municipiului, aprovizionarea populației cu apă și dezvoltarea sistemelor de canalizare, dar și proiecte în domeniul culturii.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că Primăria Chișinău este transparentă și deschisă pentru partenerii care sunt gata să investească pentru a dezvolta municipiul.

Am fost impresionat de faptul că toți cei prezenți au venit cu propuneri concrete și sunt dispuși să vină la Chișinău pentru a investi. Mai mulți oameni de afaceri care au participat la întrevedere, vor veni în curând în Republica Moldova cu proiecte clare. Astăzi, Chișinăul este orașul oportunităților”, a subliniat primarul general.