Gata cu ambuteiajele! Autoritățile anunță când va fi licitația pentru drumul de centură al municipiului Chișinău

today.md

În acest an, vor fi lansate licitațiile pentru construcția drumului de centură a municipiului Chișinău. Ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că este vorba despre construcția a două sectoare din drumul de ocolire a Capitalei.  

Este vorba despre M2, tronsonul cuprins între km 86 și 94. Costul estimativ al lucrărilor este de 615 milioane de lei. Al doilea tronson ce urmează a fi modernizat în 2020 este cuprins între km 96-105, costul estimativ fiind de 410 milioane de lei 

În total este mai mult de 1 miliard de lei. Vorbim despre porțiunea de drum de beton care acum are două benzi de circulație, ce urmează să fie lărgit la patru benzi și construcția intersecțiilor denivelate”, a explicat ministrul.   

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat anterior că lucrările de construcție a drumului de centură în jurul Chișinăului vor începe în lunile mai-iunie. Șeful statului a mai declarat că fiecare localitate din Moldova va fi inclusă în programul național de reabilitare a drumurilor, indiferent de apartenența politică a primarilor. Minimul cât va primi cea mai mică primărie pentru renovarea drumurilor va fi de un milion de lei.