Cetățenii salută programele naționale, lansate de președintele Igor Dodon

Cele mai stringente probleme înregistrate în localitățile din Moldova sunt drumurile, lipsa locurilor de muncă și a infrastructurii necesare. Locuitorii din raionul Sângeri au salutat astăzi, 13 februarie, în cadrul unei întrevederi cu premierul Ion Chicu, lansarea de către președintele țării a programelor naționale de reparație a drumurilor, iluminare a localităților, construcția sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, crearea platformelor industriale și amenajarea gunoiștilor autorizate.

Prim-ministrul a anunțat locuitorii raionului Sângerei că, în acest an, vor fi investiți 1 miliard de lei în reparația drumurilor intravilane. Vor fi alocate surse pentru construcția rețelelor de apeduct și canalizare. Totodată, pentru iluminatul stradal în satele din țară vor fi alocați 140 milioane de lei.

Ion Chicu a mai declarat că, datorită susținerii din partea partenerilor din Uniunea Europeană va fi construită o infrastructură de colectare și procesare a deșeurilor solide.

Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat la începutul acestui an despre lansarea programelor naționale de reparație a drumurilor, finalizarea procesului de gazificare a țării, construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, asigurarea iluminatului stradal și amenajarea gunoiștilor autorizate în fiecare sat din Moldova.