Autorul „bombei” din slănină, aruncată la Orange și Sebo din sectorul Râșcani, spune de ce a făcut-o. VIDEO cu momentul „atacului”

Inspectoratul de Poliție Rîșcani al DP mun.Chișinău a reținut autorul „atacului cu bombă” din sectorul Râșcani, care a avut loc în seara zilei de 25 ianuarie. Este vorba despre un bărbat de 36 de ani, originar din orașul Florești.

Acesta a aruncat un „dispozitiv explozibil” în incinta organizației de Creditare Nebancară Sebo și al doilea – într-un magazin de telefonie mobilă Orange, ambele amplasate pe strada Kiev din sectorul Râșcani.

În urma examinării de către Secția Tehnico-Explozivă a CTC-EJ al IGP, s-a stabilit că „bombele” sunt confecționate din slănină și nu prezintă pericol.

În cadrul audierilor, bărbatul și-a recunoscut vinovăția și a declarat că a recurs la acest gest din motiv că avea datorii la organizația de creditare, iar magazinul de telefonie mobilă nu i-a dat telefon în credit.

Bărbatul este documentat prin prisma art. 354 a Codului contravențional ,,Huliganism nu prea grav”, iar conform legislației acesta riscă o amendă de la 300 la 1 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 ore.