Prins de proprietarul unei mașini în timp ce-i fura lucrurile

Un bărbat în vârstă de 29 ani, din Chișinău, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind cercetat penal pentru furt.

Cazul a avut loc la data de 07 februarie, pe strada Burebista din sectorul Botanica. Acesta a spart lacătul unui automobilul de model ,,Dacia Logan”, ce era parcat lângă piață, de unde a sustras un radio auto de model  ,,PIONEER”, la prețul de 1 900 lei. În momentul când încerca să plece, hoțul a fost observat de proprietarul unității de transport, de 36 ani. Bărbatul a fost prins și predat poliției.

În cadrul investigațiilor, oamenii legii au stabilit complicitatea individului în cel puțin 7 cazuri de sustragere din automobile, din sectorul Botanica al capitalei. Acesta pătrundea în automobile prin deteriorarea geamurilor și a lacătelor de unde sustrăgea bunuri materiale și accesorii, iar ulterior le vindea.

Conform legislației penale în vigoare, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau  închisoare pe un termen de până la 4 ani.

De asemenea polițiștii întreprind măsuri de investigație privind implicarea tânărului și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chișinău.