Inspectorii de patrulare au uniforme noi | FOTO

Începând de astăzi, 11 februarie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului Național de Patruare vor fi echipați cu uniforme noi.

Echipamentele au fost donate cu titlu de asistenţă umanitară de către Ministerul de Interne al Franţei în cadrul parteneriatului internaţional cu Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, ca urmare a promovării și dezvoltării relațiilor de colaborare cu instituțiile de aplicare a legii din străinătate, anunță Inspectoratul General al Poliției.

Această donație presupune un lot de echipamente din partea Jandarmeriei naţionale franceze în beneficiul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare a IGP.

La etapa actuală, au fost echipați cu noile uniforme ofițerii de patrulare care activează în municipiul Chișinău, iar în următoarele zile, echipamentele vor și repartizate și în cadrul subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției.

Menționăm că, echipamentele au fost ajustate conform normelor de dotare și echipare a angajaților din cadrul MAI, cu aplicarea însemnelor distinctive ale Poliției Republicii Moldova.