„Chișinău-Proiect” nu este valorificat la maxim. Ion Ceban: „Trebuie să ajungă una din instituțiile, care să ajute la dezvoltarea urbană”

Institutul Municipal de Proiectări „CHIȘINĂU-PROIECT” nu este valorificat la maxim, iar cu o muncă comună, locuitorii capitalei vor avea numai de câștigat. Cel puțin la aceste concluzii a ajuns primarul general al capitalei, Ion Ceban, în urma unei ședințe cu angajații institutului.

Pentru început i-am felicitat cu ocazia a 45 de ani de la crearea acestei instituții, care este importantă atât pentru municipiu, cât și pentru Republica Moldova”, spus Ceban.

Ceban a trasat cele mai importante trei obiective în colaborarea cu cei din institut.

„Institutul Municipal de Proiectări „CHIȘINĂU-PROIECT” trebuie să ajungă una din instituțiile importante care să ajute la dezvoltarea urbană a municipiului Chișinău.

Și avem mai multe proiecte importante la care trebuie să lucrăm în comun:

Actualizarea planului urbanistic general

• Planul de mobilitate urbană durabilă

• Concepția de dezvoltare durabilă a transportului

• Planul urbanistic zonal în zona centru

• Concepția amplasării comerțului stradal, mă refer la gherete

Reamenajarea bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt în ce privește fațadele și publicitatea stradală”, a spus edilul capitalei.

Un alt obiectiv ar fi ca Institutul Municipal de Proiectări „CHIȘINĂU-PROIECT” trebuie să devină Centru de excelență și instruire, atât pentru specialiștii din cadrul instituției, cât și din primărie. Ultimul obiectiv pe care și-l propune, este că toată informația să fie în format electronic, pentru a avea un control la ce etapă se desfășoară anumite lucrări.

Vreau ca „CHIȘINĂU-PROIECT” să devină un partener strategic al Primăriei Chișinău, pentru că are potențial, iar potențialul acesta nu a fost folosit pe deplin până acum. Tot ce ne-a rămas acum, e să ne ridicăm mânicile și să ne apucăm de lucru”, a conchis Ion Ceban.