Oficial: PPDA nu susține candidatul PAS și optează pentru un independent

Biroul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr a decis astăzi că îl vor susține pe candidatul independent Grigore Cobzac în alegerile parlamentare noi din circumscripția 38.

”Decizia partidului nostru are la bază o reflecție temeinică și asumată. Platforma DA este fidelă principiilor sale și a decis să nu-și lanseze propriul candidat în aceste alegeri, chemând la unitatea tuturor forțelor democratice de centru-dreapta, care trebuie să învingă în această circumscripție”, anunță PPDA într-un comunicat de presă.

Platforma DA face și un apel către alte partide proeuropene și naționale să-și retragă propriii candidați, ”garantând astfel condițiile necesare pentru victoria candidatului independent”.

Amintim că fostul deputat Grigore Cobzac a decis să candideze independent în circumscripția Hînceşti, după ce formaţiunea din care făcea parte, PAS, a optat pentru fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate. Ulterior, Grigore Cobzac, alături de şeful organizaţiei PAS Hânceşti, Marcel Petruşan, au fost excluşi din partid.