Chișinău | Un băiat de 12 ani, la un pas de moarte: s-a prăbușit sub gheața unui lac

dse.md

Un minor de 12 ani a fost salvat de la înec. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de astăzi, pe lacul din parcul Valea Trandafirilor. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 14.25.

Salvatorii au fost alertați de către un alt copil. Acesta a spus că prietenul său a decis să încerce gheața, dar s-a prăbușit și a început să se înece. La fața locului au intervenit două echipaje de salvatori, care au reușit să scoată minorul din apă.

Angajații IGSU au acordat copilului primul ajutor medical, iar la sosirea echipajului SAMU în comun cu medicii au efectuat manevrele de resuscitare, după ce copilul a dat semne de viață și a fost preluat de urgență la Institutul Mamei și Copilului, pentru ulterioare îngrijiri medicale.

În acest context, IGSU atenționează repetat populația despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea maturilor. Gheața fragilă prezintă un pericol pentru viață și sănătate, în special când temperaturile aerului oscilează între minus și plus. Este strict interzisă aflarea pe gheață, dacă stratul nu depășește 8-10 centimetri. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență serviciul 112.