Ministerul Sănătății, despre Coronavirus: În țară nu sunt cazuri, iar persoana revenită din China nu prezintă semne de boală

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează despre lipsa cazurilor suspecte sau confirmate de boală cu virusul de tip nou Coronavirus, în Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă, instituția face referire și la moldoveanul revenit din China. Acesta „nu prezintă semne clinice de boală cauzate de noul tip de Coronavirus. Însăși faptul că a călătorit în orașul Wuhan din China (pe 4 ianuarie) nu denotă că are sau va face această boală”.

Este vorba despre o violonistă de la Sala cu Orgă, dar și doi studenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Împreună cu alți muzicieni din România, aceștia au evoluat în orașul Wuhan din China, acolo unde a fost depitat noul tip de Coronavirus.

Totodată, Ministerul reiterează că, prin intermediul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, instituțiilor medico-sanitare, și în punctele de santinelă asigură monitorizarea situaţiei epidemiologice prin gripă, infecții acute a căilor respiratorii superioare şi infecții acute respiratorii severe, la nivel național.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică, prin intermediul Punctului Focal Național pentru RSI, asigură monitorizarea zilnică a situaţiei epidemiologice la nivel internațional privind infecția cu Coronavirusul de tip nou, comunicarea și schimbul de informații cu Organizația Mondială a Sănătății și Centrul European pentru Controlul Bolilor.

MSMPS antenționează populația să respecte recomandările OMS: https://bit.ly/38Eio9n