Ceban: Ne propunem să identificăm diverse oportunităţi de dezvoltare şi îmbunătățire a procesului educațional

Sistemul educațional din capitală se confruntă cu mai multe probleme, printre care și lipsa unei infrastructuri școlare. Declarația a fost făcută de primarul general Ion Ceban la Forumul educațional, organizat de Primăria Chișinău, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației.

Edilul a făcut o retrospectivă a acestor probleme și a menționat că „împreună cu partenerii de dezvoltare, cu reprezentanții societății civile, elevii, profesorii, ne propunem să identificăm diverse oportunități de dezvoltare şi îmbunătățire a procesului educațional.

Soluțiile pentru reușita valorificării rolului educației nu pot să vină decât din dorința comună de a acționa.

Astăzi, printre necesităţile sistemului educaţional sunt:

1. Condiţiile psiho-emoţionale, crearea stării de bine şi confortului pentru a învăţa.

2. Calitatea procesului educaţional, accesibil, sigur şi incluziv pentru fiecare.

3. Dezvoltarea infrastructurii şcolare.

Anume acestea și alte aspecte ale educației vor fi obiectul preocupărilor noastre”, punctat Ion Ceban.

Primarul mai spune că își propunem să ofere şi posibilități de educație a adulților şi învățare pe tot parcursul vieții.

„Astfel, instituțiile educaționale, dar și familiile au cel mai mare rol în îmbunătățirea și crearea confortului, pentru ca toți copiii să se simtă în siguranță, să învețe și să-și dezvolte potențialul”, a conchis acesta.

Astăzi, 24 ianuarie, este marcată Ziua internaţională a educaţiei, potrivit Rezoluţiei adoptată de Adunarea General ONU la 3 decembrie 2018.