Ce spune Nastase, ex-Ministrul de Internat despre Unire

Andrei Nastase: “Unirea pe care o sărbătorim astăzi, poate, într-adevăr, nu e mare, dar nici mică nu e! Pentru că importanţa acestui eveniment istoric crucial, produs la 24 ianuarie 1859, este evidentă și recunoscută unanim.

Ce a însemnat unirea Moldovei cu Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești pentru noi? A însemnat un progres ireversibil în toate domeniile vieţii sociale şi economice, a însemnat o speranţă naţională împlinită şi o fortificare impresionantă a identităţii de neam. Unirea pe care o sărbătorim astăzi a făcut posibilă Marea Unire din 1918!

Am studiat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi sunt mândru pentru că am putut să pronunț acest nume redutabil ori de câte ori am vorbit despre mine, despre foștii mei colegi, despre viața mea.

Spiritul reformator al acestui mare Domnitor m-a impresionat şi inspirat, m-a definit ca om politic, într-o mare măsură.

Vă doresc, dragi prieteni, în această zi plină de semnificație, să asumăm cu toții o resetare a curajului de a crede, împreună, prin perseverenţă şi nădejde, că vom reuşi să ajungem la mal. Malul civilizaţiei autentice, sprijinite de reforme, de supremaţia legii şi de bunăstare!”