Primarul general Ion Ceban anunță o etapă în dezvoltarea infrastructurii sportive în școli. Vezi despre ce este vorba

chisinau.md

Se anunță o nouă etapă la capitolul infrastructurii sportive în școli. Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că urmează să reabiliteze aceste spații, dar în același timp să utilizeze locurile libere și abandonate, pentru a promova dezvoltarea sportului în rândul copiilor.  

Mai mult, printre prioritățile enunțate, se numără și amenajarea terenurilor sportive în curțile de bloc și în zonele de agrement.  

În acest sens, edilul capitalei a avut o întrevedere cu reprezentanții a 72 de federații sportive din Republica Moldova, pentru a stabili o platformă de comunicare, în perspectiva relansării sportului de masă la nivel școlar. 

„Ne propunem identificarea oportunităților de promovare și consolidare a domeniului sportului în municipiul Chişinău, prin atragerea în acest proces a instituțiilor de învățământ și a partenerilor de dezvoltare în vederea implementării proiectelor comune. Ne dorim un dialog permanent pentru trasa priorități comune la dezvoltarea culturii sportive în masă”, a subliniat Ion Ceban. 

Primarul general a mai punctat faptul că, pentru a avea o generație sănătoasă este nevoie să educăm copiii încă de mici în domeniul sportului. „[…] unde putem să o facem mai bine decât la școală sau în curțile cu infrastructură sportivă bine amenajată”, a conchis acesta.