Incendiu într-un apartament din Capitală: o femeie a murit, iar trei copii – la spital | FOTO

dse.md

Un incendiu a izbucnit astăzi dimineață într-un bloc locativ cu cinci nivele de pe strada Sarmezegetuza 1 din Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 06:16.

Potrivit datelor înregistrate, un apartament cu 2 camere de la etajul 3 a luat foc. La fața locului au fost îndreptate trei autospeciale de intervenție. Ajunși, pompierii au stabilit cu flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale învechite păstrate în locuință.

În cel mai scurt timp angajații IGSU  au reușit  evacuarea mai multor persoane din apartamentele vecine, dar și au localizat arderea către ora 06:42.

Totodată, în timpul intervenției salvatorii au evacuat o femeie în vârstă de 73 de ani din interiorul apartamentului afectat de foc. Aceasta s-a ales cu arsuri și a fost preluată în mod de urgență de medici. Iar conform datelor parvenite ulterior femeia a decedat în drum spre spital.

Potrivit IGSU, incendiul a fost lichidat la ora 07:12, iar în urma arderii au fost distruse mai multe bunuri materiale învechite din două odăi.

Mai mult, trei minori din apartamentul vecin s-au intoxicat cu produsele de ardere și au fost preluați pentru îngrijiri medicale la Institutul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău. 

Cauza și circumstanțele incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.