Ion Chicu: Nu avem întârzieri la plata salariilor pentru bugetari

Nu există niciun semnal că la nivel de țară, la această etapă, există întârzieri la plata salariilor pentru bugetari. Anunțul a fost făcut luni, 20 ianuarie, de premierul Ion Chicu. 

Dacă veți face analize ca să vedeți când și-au primit bugetarii salariile în ianuarie 2019, veți vedea că în 2020 și-au primit salariile mai degrabă. Există un așa element ca dezgregarea bugetului. Unele instituții au făcut rapid și au primit salariile pe 2-3 ianuarie, altele mai încet”, a explicat premierul.

Șeful Guvernului susține că instituția care a întârziat cu procesul de ”dezgregare a bugetului” a fost Direcția Generală Educație a municipiului Chișinău. Aceasta s-a întâmplat din cauză că persoana de la contablitate a fost timp de o lună în concediu anual, după care a intrat în concediu de boală. Dar, afirmă premierul, situația a fost remediată și angajații din subordinea acestei direcții au început să-și ridice salariile încă de săptămâna trecută. 

Ei nu au făcut lucrul la timp și Trezoreria nu a primit solicitările de plată. Din câte am fost informat azi dimineață, toate dispozițiile de plată au fost trimise și de vineri angajații primesc salariile”, a spus Chicu. 

Șeful Guvernului a venit și cu un îndemn către contabilii angajați în instituțiile de stat. 

Contabilii, șefii de direcții din Chișinău trebuie să muncească pentru oameni, nu pentru ei”, a spus premierul.