Reținut pentru furt dintr-o casă din Capitală | VIDEO

Un tânăr de 27 ani, locuitor a capitalei, a fost reținut, fiind bănuit de comiterea unui furt din locuință.

Polițiștii au fost alertați la finele lunii noiembrie 2019, de către proprietarul unei locuințe de pe strada T. Maiorescu. Acesta a declarat că din casă i-au fost sustrase trei geci. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În urma cercetării la fața locului polițiștii au stabilit că făptașul a pătruns în antreul casei și a sustras hainele de pe cuier. Prejudiciul estimat de partea vătămată constituie 7 800 lei. Acțiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Făptașul a fost identificat și reținut, iar în cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția. El a spus că în momentul comiterii furtului era în stare de ebrietate. Este de menționat că tânărul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.