DEZMĂȚ într-un apartament din Chișinău: racolau tinere să presteze servicii sexuale pe internet | VIDEO

Doi bărbați au fost reținuți pentru racolarea și determinarea tinerelor la prestarea serviciilor sexuale prin intermediul video-chaturilor, în scopul tragerii foloaselor financiare. Aceștia sunt originari din Chișinău și au vârsta de 25 și respectiv 35 de ani.

Activitatea ilegală de prestare a serviciilor sexuale virtuale era desfășurată de victime într-un apartament amplasat în municipiul Chișinău, amenajat cu camere web şi tehnică computerizată destinată difuzării imaginilor video pe site-urile specializate.

Urmare a percheziţiilor efectuate în locuinţă, oamenii legii au  ridicat tehnică de calcul, camere web, stative, articole  de vestimentaţie folosite de tinere în activitatea de video-chat şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de proxenetism, iar dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 4 la 7 ani.

Oamenii legii întreprind în continuare măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii, precum și a victimelor.