VIDEO | Originar din Cantemir – hoț în Chișinău: a spart mai multe mașini, la Ciocana

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, originar dintr-o localitate din raionul Cantemir, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea mai multor furturi din automobile, pe parcursul lunii ianuarie curent. Acesta anterior s-a dovedit a fi judecat pentru furt și jaf.

Tânărul a fost implicat în cel puțin șapte cazuri de sustragere din automobile, parcate pe străzile P. Zadnipru și Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Acesta pătrundea în automobile prin deteriorarea geamurilor, de unde sustrăgea bunuri materiale și accesorii. Prejudiciul cauzat proprietarilor constituie circa 16 000 lei.

În urma măsurilor de investigație întreprinse de forțele de ordine, individul a fost localizat și reținut. Acesta și-a recunoscut vinovăția. Potrivit lui, accesoriile sustrase le vindea obținând un profit.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și cercetat penal pentru furt, infracține care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

De asemenea polițiștii întreprind măsuri de investigație privind implicarea tânărului și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chișinău.