O semiremorcă, dată în căutare de INTERPOL, depistată în punctul de trecere Giurgiulești-Galați

0
18

Un șofer de curse lungi și-a continuat călătoria fără semiremorca tractată la camion, după ce la trecerea frontierei de stat s-a depistat că aceasta figurează în baza de date INTERPOL, ca fiind căutată de autoritățile din Turcia. Până la definitivarea cercetărilor și elucidarea circumstanțelor pe caz, semiremorca a fost indisponibilizată la frontieră.

Ieri, 8 ianuarie curent, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați s-a prezentat pentru formalitățile de control la ieșirea din Republica Moldova, un cetățean bulgar, de 40 de ani, la volanul unui cap tractor MAN cu semiremorcă de model TIRSAN, înmatriculată în Bulgaria.

În timpul verificării documentelor înmânate de șofer, polițiștii de frontieră au fost alertați de consemnul apărut în baza de date. Conform informațiilor O.I.P.C. INTERPOL semiremorca era dată în căutare internațională de autoritățile turce.

Audiat, cetățeanul bulgar nu a putut explica cele depistate din considerentul că vehiculul nu-i aparține. Acesta activa la o firmă bulgară în calitate de șofer.

În prezent, mijlocul de transport se află pe teritoriul SPF Giurgiulești-1.