Un avion ucrainean cu 180 de persoane la bord s-a PRĂBUȘIT în Iran. Toţi pasagerii au murit | UPDATE

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 180 de persoane la bord, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează site-ul agenţiei Reuters, citând presa iraniană.

Toţi cei 180 de pasageri aflaţi la bordul avionului ucrainean Boeing 737 au murit după ce aeronava s-a prăbuşit la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport internaţional din Iran, potrivit televiziunii de stat iraniene.

Agenţia oficială de ştiri din Iran, IRNA, a anunţat că la bordul aeronavei s-au aflat cel puţin 170 de persoane şi membri ai echipajului.

UPDATE // Ulterior, Serviciul de Securitate la Ucrainei a anunțat că la bord se aflau 168 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

UPDATE // Printre pasageri erau 2 cetățeni din Ucraina, 71 – din Iran, 73 – Canada, 4 – Germania, 3 – Marea Britanie, 8 – Suedia, 6 – Afganistan, transmite cenzor.net.ua. Membrii echipajului, la fel, sunt ucraineni.

Avionul s-a prăbuşit din cauza unor probleme tehnice după ce a părăsit aeroportul Imam Khomeini din Teheran, cu destinaţia Kiev.

Datele despre zboruri de pe aeroport arătau că un Boeing 737-800 ucrainean aparţinând companiei Ukraine International Airlines a decolat miercuri dimineaţă, apoi a încetat să mai trimită semnale la scurt timp după aceea, potrivit site-ului FlightRadar24.

Autorităţile iraniene au trimis echipe de salvare în zona din apropierea aeroportului unde s-a prăbuşit aeronava ce aparţinea companiei Ukraine International Airlines, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizaţiei de Aviaţie Civilă din Iran, citat de Reuters.

Avionul este în flăcări, dar am trimis echipe (…) şi poate vom putea salva unii pasageri“, a afirmat Pirhossein Koulivand, directorul serviciului iranian pentru situaţii de urgenţă.

Nu este clar dacă există vreo legătură între acest incident aviatic şi confruntarea SUA-Iran. Aeronava s-a prăbuşit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forţele americane.

Mohammad Nasiri

Sursa: gândul.info