Ion Ceban: Primăria Chișinău împreună cu Federațiile sportive vor colabora pentru a realiza mai multe proiecte comune

Primăria Chișinău împreună cu Federațiile sportive vor colabora pentru a realiza mai multe proiecte comune. Decizia a fost luată în urma întrevederii primarului general cu exponenții Federațiilor sportive din țară.

Scopul nostru este de a da posibilitate la un număr cât mai mare de copii să fie antrenați în activități sportive, astfel să creștem o generație sănătoasă”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

Primarul de Chișinău a mai spus că, în zeci de instituții de învățământ general din capitală, cât și suburbii vor fi create mai multe secții sportive. Copiii vor avea posibilitatea să practice diverse tipuri de sport, cum ar fi: șah, fotbal, tenis, lupte… 

Această deschidere este și din partea federațiilor, reprezentanții cărora au spus astăzi că până în prezent nu a existat o colaborare constructivă cu Administrația Publică Locală. În viitorul apropiat, Primăria, împreună cu Federațiile sportive, vor colabora pentru a realiza mai multe proiecte comune. Ne propunem ca în zeci de instituții de învățământ general din capitală, cât și suburbii să fie create mai multe secții sportive unde va fi practicat diverse tipuri de sport, cum ar fi: șah, fotbal, tenis, lupte, dar și altele. Toate proiectele vor realizate în baza unui parteneriat public-privat. Noi suntem gata să propunem, să susținem și să realizăm”, a mai spus Ion Ceban.