Subiectele discutate astăzi la ședința comună în formatul președinte-speaker-premier

presedinte.md

Șeful statului Igor Dodon a desfășurat întrevederea săptămînală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministru, Ion Chicu, în Reședința de Stat.

Oficialii au discutat unele subiecte din agenda social-economică și politică a țării, în special despre legile din domeniul bugetar și social votate săptămîna trecută în Parlament. De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată continuării reformei justiției, notează Serviciul de Presă al Președinției.

Premierul a menționat că în această săptămână va avea un șir de întâlniri importante cu mediul de afaceri și ședințe cu autoritățile publice locale.

Mâine voi avea o ședință cu președinții de raioane noi aleși. Vreau să aflu din prima sursă problemele care le confruntă autoritățile locale și să identificăm mecanisme de sporire a eficienței APL. Vom face echipă cu conducătorii APL pentru ca împreună să îmbunătățim nivelul de viață al oamenilor”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a anunțat și faptul că în următoarele zile vor fi promovate proiecte importante, cum ar fi aprobarea în cadrul ședinței Guvernului a Convenției de la Istanbul și înaintarea ei Parlamentului pentru ratificare, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Șeful Executivului a anunțat și o decizie de cadre: „În câteva zile va fi desemnat un consilier al prim-ministrului pe domeniul drepturilor omului. Procedura de selectare a început deja.”