Marijuana de tip hidropon, made în Moldova, confiscată: urma să ajungă în Rusia

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu alte autorități a confiscat droguri în valoare estimativă de 100.000 lei de la un grup infracțional suspectat de trafic de droguri spre Federația Rusă.

Drogurile erau cultivate în sere, prelucrate și ambalate pentru transportare. Astfel, PCCOCS, în colaborare cu Direcția combaterea crimei organizate, Direcția investigare a fraudelor economice ale Inspectoratului Național de Investigații, i-au atribuit statut de bănuit unui membru al grupului, cu vârsta de 24 de ani, din Grătiești, Chișinău. În privința altor membri, au loc măsuri procesual-penale pentru identificarea lor.

După acumularea materialelor probatorii, polițiștii în comun cu procurorii, la 4 decembrie, au efectuat  percheziții în municipiul Chișinău. Ca urmare, au fost depistate și ridicate mai multe pachete cu doze diferite de marijuană de tip hidropon, utilaje de vacuumare și alte unelte folosite la prepararea drogurilor. 

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Persoanele vinovate de comiterea acestor fărădelegi riscă închisoare de la 7 la 15 de ani. Procurorii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale vor reveni cu precizări imediat ce vor deveni disponibile spre publicare.