CĂLIN: Ar fi bine ca PG să-l verifice pe fratele lui Moțpan!

În emisiune de autor CĂLIN, jurnalistul a lansat informația potrivit căreia fratele deputatului PPDA Chiril Moțpan – Iurie Moțpan este șeful filialei Chișinău 2 al Agentiei de Servicii Publice. Astfel există o mare probabilitate că anume prin intermediul fratelul său, Moțpan poate avea acces la anumite date cu caracter personal și nu numai, lucru interzis de lege și permis doar pe cale oficială.

“De ce cred ca ar trebui sa se ocupte procurorul? Pentru ca s-a facut abuz de posibilitatea de accesare a datelor cu caracter personal fie ele și ale lui Plahotniuc. Procuratura s-ar putea ocupa de exemplu de investigarea unei piste, care mie mi se pare foarte interesanta: Fratele lui Chiril Motpan, Moțpan Iurie, este șef al Agentiei Servicii Publice Filiala de pe strada Pușkin 47- fostul pasportnii stol, cum i se spune în popor. In calitatea sa de Șef al filialei ASP Iurie Moțpan are acces la datele respective. E o ipoteza, repet, dar anume el ar trebui verificat în vederea accesarii bazelor de date și furnizarea informațiilor către terțe persoane pe cale neoficială. (…) Repet, nu afirm nimic, doar le sugerez procurorilor să verifice cu ce se ocupă Frații Moțpan, mai ales cel de pe strada Pușkin 47.”

Cu o vădită doză de ironie, Călin nu a ezitat să ia peste picior principiul meritocrației și filtrele ACUM prin care a trecut fratele lui Moțpan în Momentul în care a devenit șef la ASP Chisinau 2.

“Sunt sigur că fratele lui Moțpan e un profesionist numit în această funcție prin concurs și trecut prin filtrul de meritocrație si cel de integritate al blocului ACUM. Sunt sigur că nu a fost numit în acea funcție numai pentru ca îl are frate pe Chiril”