Vindeau Ecstasy și marijuana în apropierea cluburilor de noapte din Capitală

Angajații Direcției antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Chișinău, oficiul Centru, pe parcursul lunii noiembrie 2019, au documentat acțiunile infracționale ale unui grup de persoane antrenate în trafic ilicit de droguri în proporții deosebit de mari pe teritoriul capitalei.

În baza măsurilor demarate au fost acumulate probe în privința a patru persoane care,  în zilele de week-end, realizau droguri de tip pastile Ecstasy și marijuana în preajma cluburilor de noapte.

În sectorul Rîșcani a fost reținut un bărbat asupra căruia au fost depistate 300 grame de  marijuana, iar într-o suburbie a Capitalei au fost reținute alte două persoane. În urma perchezițiilor efectuate în mașina și la domiciliul unuia dintre suspecți, polițiștii au depistat și ridicat 300 pastile Ecstasy.

Pastilele Ecstasy au fost introduse în țară prin contrabandă din Olanda,  iar marijuana a fost crescută în condiții de seră. Valoarea drogurilor ridicate se estimează la 120 000 lei.

În acest caz, toți cei patru bărbați din Chișinău, cu vârste cuprinse între 23 și 39 de ani, au fost plasați în arest și riscă închisoare de la 7 la 15 ani.