Alexandru Stoianoglo este noul Procuror General al RM

presedinte.md

Alexandr Stoianoglo a fost numit, prin Decretul șefului statului, noul Procuror General al Republicii Moldova. Alexandr Stoianoglo a depus jurământul și a fost prezentat corpului de procurori.

Săptămâna viitoare voi propune o echipă nouă și vom analiza situația care este la moment în Procuratură. Vreau să anunț cetățenii că, Procuratura nu va interveni în activitatea economică a agenților economici, nu vor fi rețineri și arestări, nu putem ține toată țara în frică”, a spus Stoianoglo.

Potrivit Constituției, Procurorul General este numit în funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, pentru un mandat de 7 ani, care nu poate fi reînnoit.

Am lansat cinci propuneri în adresa Procurorului General de care consider că ar fi bine să se ghideze în activitatea sa de mai departe:
– Eradicarea corupției din sistem,
– Neadmiterea implicării politicului în activitatea instituției,
– Investigarea cu succes a dosarelor de rezonanță,
– Neadmiterea implicării factorului extern în activitate, nici din Est, nici din Vest,
– Crearea unei echipe de procurori profesioniști și integri, cu experiență în domeniu.

Am reiterat faptul că atît procurorii, cît și societatea, așteaptă rezultate concludente cu privire la investigarea fraudei bancare, deconspirarea schemelor de corupție, uzurparea puterii în stat și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, a declarat Igor Dodon.