Trei tineri din Chișinău, prinși cu droguri în valoare de 40 000 lei | VIDEO

Trei tineri, specializați în circulația ilegală a substanțelor narcotice în proporții mari și deosebit de mari, au fost încătușați de către forțele de ordine. Aceștia sunt originari din Capitală, cu vârstele cuprinse între 19 ani și respectiv 21 ani.

În urma perchezițiilor corporale, poliţiştii au depistat şi ridicat 40 de fire de „Marijuana” și 33 de pachețele cu droguri de tip ,,PVP”, pachete speciale de ambalare a drogurilor, precum şi telefoane mobile utilizate în scopuri criminale. Drogurile depistate urmau să ajungă la clienți prin intermediul rețelelor de socializare. În cazul în care indivizii reușeau comercializarea acestora, ar fi obținut circa 40 000 lei.

Probele delicte depistate au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

Actualmente bănuiții sunt cercetați penal pentru “Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar conform legislaţiei penale în vigoare riscă de la 7 ani până la 15 ani de închisoare.

Totodată sunt desfăşurate acţiuni speciale de investigaţii pentru a identifica eventualii complici în acest caz.